Hvis du engang har fået lavet en ny carport eller terrasse, så er du højst sandsynligt blevet konfronteret med valget mellem granitsten, grus og havefliser. Det kan ofte være et meget svært valg, da de alle har hver deres fordele og ulemper.

Man vil ofte også ende ud i en løsning, hvor man ender med at kombinere flere ting i én løsning. Det kunne bla. være en carport, hvor man primært har grus/granitsten, men så har tilføjet havefliser til bilens hjul.

Granitsten

Granitsten kan komme i mange forskellige former. Der er de klassiske små granitsten, som man ofte finder i en carport eller forhave. Granitsten vil typisk være mørke og ca. 2-3 cm i diameter. Granitsten ses ofte anvendt i nybyggeri og typehuse.

Granit udvindes, knuses og leveres mere eller mindre direkte til kunden. Det betyder, at hver en sten er forskellig. De kan være store, små, mørke og lyse, hvilket giver et rigtig flot, naturligt look.

Der findes også større udgaver af granitsten, og vi har hos JMS et bredt udvalg. Du kan se vores udvalg af granitsten her

Grus

Grus anvendes i en lang række af håndværk. Et typisk scenarie er, hvis man skal installere nogle elementer i sin have. Dette kunne bl.a. være en sti af havefliser. Man vil typisk lægge et lag af grus under disse havefliser fremfor at montere dem direkte på jorden.

Grus består oftest af sand og sten. Nogle gange er der også tilføjet noget filler. Der findes nogle forskellige kombinationer af grus, og du kan finde vores udvalg her

Hvis du skal vælge grus, kan du vælge leret vejgrus. Det bliver hurtigt hårdt, og laver en flot overflade, da der ikke kommer så meget støv fra leret grus.

Havefliser

Det er meget sjældent, at man støder på en have uden havefliser. Havefliser er næsten et “must” i en mellem til stor have. Der findes mange eksempler på rigtig flot udnyttelse af havefliser, og det er meget klassisk at have havefliser med grus under på sin terrasse.

Når du vælger havefliser, er det vigtigt at finde nogle, der passer til dit hus, din indkørsel og eventuelt det grus, du lægger i nærheden. Du skal desuden være opmærksom på, hvor tyk flisen er, da tynde fliser kan flække, når de bliver eroderet af vind og vejr, og biler og mennesker på dem i årevis.

Havefliser vil typisk være grå eller mørkegrå, men de kan komme i mange forskellige farver. Hos JMS har vi både havefliser i grå og mørkegrå.

Kombiner med grønne områder

For at gøre ude området flottest muligt, er det altid en god ide at kombinere sådan noget som havefliser med planter. Det grønne vil give et naturligt pust til fliserne, som samlet optimerer effekten. Her kan vægkrukker som Vertiplants være en ide eller bare generel plantning af blomster.

Opsummering

Konklusionen er altså, at det afhænger meget af ens scenarie og projekt, hvorvidt man skal vælge granitsten, grus eller havefliser, og i nogle tilfælde skal man endda bruge alle tre. Hvis man er i tvivl, så kan man altid tage kontakt til en professionel og blive rådgivet ift. den løsning, der skal laves. Det kan nemlig svinge meget i kvalitet samt pris.

Hos JMS er vi altid klar på at rådgive omkring din løsning, og med vores store erfaring rammer vi ofte plet, når det kommer til valg af materialer. Du kan kontakte os helt gratis ved at ringe på vores telefonnummer 60 77 05 10, eller du kan sende os en besked ved at klikke her.